GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Preparant el dia de la Dona

egsbm2007 | 26 Febrer, 2008 14:16

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

Des d’avui, 26 de Febrer fins el 8 de Març, han començat ses activitats per celebrar es dia de la Dona.

Sa nostra Geganta, na Margalida, ha estat convidada a participar amb la seva presència durant tots els dies, i des d’aquest moment esta al centre social de Flassaders, fins el dia 8.

A n’aquest centre es realitzaran diverses activitats, igualment al Teatre Xesc Forteza es durà a terme un concert “Dones que interpreten a Dones”, s’ha recomana mirar els fulletons i sabre totes ses activitats que es realitzaran.

Sa nostra Geganta acompanyada per ses Geganteras Maria Magdalena i na Margarita i els nostres músics amb la xeremia en Tomeu de Son Roca, i tamborino – flabiol en Pere Martorell han rebut a sa Batllessa Aina Calvo a peu de ses escales del Ajuntament, desprès sa nostra Geganta ha començat el camí fins a Flassaders, rebuda aquesta amb paperines i amb l’alegria de tots els que ens esperaven.

¿LAMENTABLE OBLIT?

egsbm2007 | 24 Febrer, 2008 20:59

Els dies 29 de Febrer, 1 i 2 de Març, es realitzaran diferents activitats per celebrar el Dia de las Illes Balears 2008, res que objectar excepte el lamentable oblit del nostre Govern de no incloure al "mon Geganter" en els actes.

Sembla que s'han oblidat els organitzadors de la presència dels gegants de qualsevol dels pobles que conformen les nostres Illes i que formen part sens dubte de les nostres tradicions des del Segle XVII, sent la seva presència a les processons del Corpus.

Avui els gegants estan presents a totes i cada una de les festes que es celebren, i en tot acte institucional dels nostres ajuntaments i Consell, aquest lamentable error, que sol podem atribuir a un oblit, ja que ens costa considerar que es tracti d'una falta total de coneixement de les nostres mes elementals tradicions.

Assemblea General de Catalunya 2008

egsbm2007 | 15 Febrer, 2008 18:39

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

Desprès d’entrar a formar part de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, aquest cap de setmana dia 9 de Febrer es realitzar l’assemblea general a Sant Joan d’Espí. En Josep Toni i jo vàrem assistir i participar per primera vegada a decidir, entre altres coses, quina serà la propera Ciutat Gegantera 2009, sent dues les candidatures, Tàrrega i Sant Quirze del Vallès.

Avia diferents motius per ser l’escollida, però la majoria volgué a Tàrrega per a ser oficialment la "XXIV Ciutat Gegantera de Catalunya 2009". Enhorabona.

Desprès es presentar el nou grup directiu i exposar les directrius a seguir durant els propers tres anys amb la nostre agrupació, sent n’Albert Moya Garcia el responsable i elegit nou President de l’Agrupació de Colles Gegantera de Catalunya “2008 – 2011”

Ivan Besora Roig, fins avui President de L’Agrupació.

A sa pagina oficial de l’Agrupació de Catalunya es pot veure un recull de fotografies d’aquest dia.

http://www.gegants.cat/noticies/11022008.html

Fitur 2008 “Madrid”

egsbm2007 | 13 Febrer, 2008 21:22

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

El passat cap de setmana dies 1,2, 3 i 4 de Febrer es celebrar a Madrid, sa Fira Internacional de Turisme “FITUR”, amb l’assistència de s’Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, amb els seus gegants, En Foner i sa Deessa Tanit, sent convidats, en Josep Toni i jo, a participar com a portadors dels mateixos.

Desprès d’arribar a sa Plaça Colón, es va posar a punt els Gegants, i organitzar-nos per realitzar els diferents passa-carrers que estaven prevists, i qualque petita ballada.

Plaça Colom, on es celebrar totes ses activitats de les Illes Balears.

El President del Govern, M. Hble. Sr. Francesc Antich i Oliver, acompanyat de totes ses autoritats.

Tots els portadors dels Gegants i acompanyants que vàrem assistir.

Els Dimonis i els Gegants.

Sa Rueta 2008

egsbm2007 | 10 Febrer, 2008 22:25

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

Sa nostra colla ha participat a sa Rueta 2008, fent sa mateixa feina realitzada el passat dia 21 de Gener al parc de ses Estacions amb els tallers d’instruments amb en Pere i en Manel Martorell, on varen poder participar amb tots els nins i nines que volgueren.

Els Capgrossos també realitzaran sa mateixa feina, el nins i pares varen tornar a gaudir posant-se els Capgrossos.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb