GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Dia de l'Àngel

egsbm2007 | 30 Març, 2008 17:34

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

S’ha realitzat un any mes el dia de l’Àngel “Pancaritat”, el bon temps a acompanyat a ses autoritats i a sa nombrosa gent que ha pujat a peu fins el Castell per celebrar aquest dia. A les dotze han arribat ses autoritats encapçalada per sa batlessa Aina Calvo i la resta d’autoritats, que han saludat a sa gent congregada. A les 13 hores el Gegants i Capgrossos amb els xeremiers i flabiols - tamborinos han esperat sa baixada de l’Àngel per realitzar es passacarrer fins la zona d’aparcament.

Desprès per seguir amb aquest dia de germanor, i noltros també celebrar el Pancaritat, ens hem reunit a una explanada per dinar de penades, cocarrois, pa amb sobrassada i botifarrons amb un bon vinet.

Video d'aquest dia: http://es.youtube.com/watch?v=YV3X9kEH2ow

Dia de l'Àngel "Pancaritat"

egsbm2007 | 25 Març, 2008 22:18

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

Aquest diumenge dia de l’Àngel sa nostre colla com cada any assistirà al Castell de Bellver a realitzar el Pancaritat, tradició de la nostre ciutat.

El diumenge desprès de pasqua es celebra a molt de llocs de la nostre Illa el tradicional Pancaritat “festa de l’Àngel” son punt de trobada ses ermites i santuaris de Mallorca. Aquesta tradició esta identificada en la festivitat del Sant Custodi de Palma, sent el seu origen l’any 1407, aquest dia es procedia a beneir el pa pels necessitats, d’aquí ve el nom de Pancaritat.

S’aprofita sa pujada al Castell per baixar un parell de calories desprès de menjar durant aquests dies panades, crespells i robiols.

Els nostres Gegants, Capgrossos i els xeremiers – flabiols i tamborinos, donaran sa benvinguda a tots els participants que puguin a peu i tambe el poden fer amb el bus posat per aquest dia.

Agraïment molt especial

egsbm2007 | 16 Març, 2008 21:47

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

Des de que començarem el nostre camí, hem tingut col•laboradors que no han demanat res a canvi, sens dubta una d’aquestes a estat na Coloma, mare de les nostres geganteras Franciscà i Margarita, no tingué cap dubte en ajudar-nos a cosir els fulard que portam tots el Geganters i els portadors dels Capgrossos.

Des d’aquí vull donar les gràcies a na Coloma i en Joan i que molts d’anys ens puguin acompanyar a n’el nostre camí.

Ha tornat a casa

egsbm2007 | 11 Març, 2008 18:55

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

Desprès d’uns dies fora de casa, sa nostra pagesa, na Margalida, a tornat. Sembla que l’enyorança per en Tomeu, el nostre Gegant, ha pogut mes que sa seva independència, i a partir d’avui a tornat al seu costat. Sa gent comentava que en Tomeu estava cop piu, des de la seva separació, quant la vista entrar a pegat bots d’alegria, ara tornen estar junts.

A n’el centre social de Flaçaders, sa nostre Geganta ha participat de les activitats realitzades durant aquests dies, el dia 6 va realitzar una ballada per a tots els assistents, sonant amb el Flabiol Tamborino, Pere Mercadal, xeremier, el seu fill Xavier, acompanyat per na Maria Àngels, en Jaume i en Toni varen fer ballar a na Margalida, es d’agrair l’amabilitat dels responsables del centre social i espera’m poder gaudir un altre any de fer una altre escapada i deixar a n’en Tomeu tot sol.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb