GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Un any amb els Gegants i Capgrossos de la Sala

egsbm2007 | 29 Setembre, 2008 21:50

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Pareix que va ésser ahir quan vàrem agafar sa nostra associació Estol de Geganters, Sonadors i Balladors de Mallorca el compromís de ser els responsables de portar els Gegants i Capgrossos de Palma, d’això ja fa un any. Ha estat un any ple de reptes que gràcies a tots s'han anat cumplint un a un.

Vàrem començar aquest camí des del punt zero, i avui tenim una Colla consolidada. Durant aquest any hem passat a formar part de l'Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, del Cercle Internacional d’Amic dels Gegants, hem participat a l'elecció de Tàrrega “Ciutat Gegantera de Catalunya 2009”, i hem donat a conèixer l'activitat dels nostres Gegants i Capgrossos a través del blog i de la pàgina Web de l’Agrupació de les Illes, en participat a l’organització de la XI i XII Trobada de Palma, a sa trobada de Gegants a Granollers, ses trobades realitzades a tot erreu de Mallorca i en rebut a sa nostra Illa Colles de Catalunya i Aragó.

Però dins de tot el realitzat, el mes important han estat, i son, els portadors dels Gegants i Capgrossos, per que sense ells i elles no hagués estat possible dur a terme el compromís adquirit de seguir endavant i crec que l’hem cumplit. Simplement gràcies a tots els que varen confiar en noltros per realitzar aquesta tasca i gràcies també a tots aquells que no esperaven res d'aquesta colla, uns pel seu suport i els altres perquè amb les seves critiques ens han ajudat a rectificar i procurar millorar cada dia.

En nom de tota sa Colla gràcies a totes ses colles de Mallorca que sempre han estat en el nostre costat, a tots aquells que mai no han dubtat d'oferir-nos la seva ajuda i el mes important la seva amistat, els "veterans i veteranes" per seguir amb noltros i sens dubte els joves geganters que ens aporten noves il•lusions, els xeremiers i flabiolers - tamborino, per que en la seva música feím ballar els nostres gegants i gràcies a tots i totes per creure en noltros.

Crec que avui som molts i moltes els que celebrem aquest primer any, gràcies a tots.

Colla de portadors dels Gegants i Capgrossos de Palma.

50 Aniversari Via Sindicat

egsbm2007 | 28 Setembre, 2008 15:35

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

El carrer Sindicat, o Via Sindicat, esta celebrant el seus 50 anys, centre comercial de Palma, un carrer emblemàtic, on era indispensable atracar-se a realitzar les nostres compres. Lloc com Elèctrica Puigcercos, on cercar el que no trobaves a altres tendes, desapareguda fa uns pocs anys, també sa primera tenda on comprar els calçons americans, si no mal record, Levi’s Strauss i altres tendes que des de els primers anys varen ser la vida del centre de Palma.

Sa nostra colla, i en especial els Capgrossos, amb altres activitats durant uns dies, han celebrat aquest aniversari participant durant tres dies pel carrer, acompanyats de la musica den Joan, Xeremier i en Jaume, Flabiol - Tamborino respectivament.

Que molts anys poguem gaudir d’aquest, denominat, centre comercial.

XII Trobada Gegants de Palma i II de Mallorca

egsbm2007 | 14 Setembre, 2008 20:47

S’ha realitzat sa XII trobada de Gegants de Palma i II de Mallorca, essent un èxit de participació, tant de colles, com de persones que han presenciat el passacarrer.

Tot començar a les 09:30 hores quant els Xeremiers i Flabiol – Tamborino, que sempre acompanya als Gegants i Capgrossos de la Sala, s’han reunit a sa plaça Major i realitzant un petit passacarrer, amb la seva música, han arribat a sa plaça de Cort. Els Capgrossos de la Sala, que els estaven esperant, s’han dirigit a sa plaça Sant Francesc a cercar a totes ses colles convidades per tots junts dirigir-se a sa Plaça de Cort per realitzar l’acte protocol•lari de sa trobada.

D. Antoni Oliver, President de l’Agrupació de Colles Geganteras de les Illes Balears, ha presentat l’acte i a les autoritats. Desprès de donar sa benvinguda a totes ses colles, a passat sa paraula a sa Batlessa de Palma la Sra Aina Calvo, que, amb unes breus paraules ha donat també sa benvinguda a totes ses colles i a tota sa gent congregada, i en especial a sa Presidenta del Consell, agraint a tots sa seva participació i fer possible realitzar durant dotze anys aquesta trobada i fer-la conjunta amb el Consell de Mallorca.

En acabar a fet una menció molt especial a sa colla de Santa Maria del Camí, que aquesta setmana a succeït el trist desenllaç del fill d’un component de sa colla de xeremiers, amb un accident, anul•lant sa seva participació a sa nostra trobada.

Seguint el torn de paraula, sa presidenta del Consell de Mallorca, la Sra. Francina Armengol, que desprès de donar sa benvinguda a totes ses colles, ha agraït a s’Ajuntament de Palma sa seva col•laboració per poder realitzar sa trobada conjunta i seguir amb ses festes de la Diada de Mallorca que enguany s’ha fet coincidir amb l’homenatge al Rei Jaume I, pels 800 anys del seu naixement.

Acte seguit s’ha lliurat el detall, una parella de xeremiers, a cada colla participant i han començat a realitzar el ball els Gegants de s’Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, seguit del Consell de Mallorca, Fraga, Granollers i acabar sa colla de Palma.

Quasi sense descans, ha començat el passacarrers per Colom, Plaça Major, Sant Miquel, Oms, la rambla dels Ducs de Palma, Unió i plaça Joan Carles I. encapçalada de la música dels Vuit Vents.

Els Gegants durant tres hores han estat els grans protagonistes, han ocupat la ciutat amb un total de quatre-centes persones participants, quaranta y quatre Gegants, dotze Capgrossos, una cuca, tres colles de Xeremiers i Flabiol – Tamborino convidats i els respectius músics que han portat cada colla.

Tot això tant sols podia acabar amb un dinar d’agermanor.

Sa Colla de Gegants i Capgrossos de la Sala vol agrair en primer lloc a tots la vostra participació, a l’equip organitzador, per que sense ells no s’hagués pogut fer realitat sa trobada i a tot l’equip humà que ens a ajudat poder realitzar-la i esperem poder seguir gaudint dels Gegants, Capgrossos, músics i de tots voltros a totes ses trobades.

XII Trobada Gegants de Palma i II Trobada de Mallorca

egsbm2007 | 06 Setembre, 2008 13:13

He tingut un poc oblidat aquest bloc per motiu de feina, esper posar-me al dia, donant un poc de prioritat a sa nostra trobada.

Aquesta setmana anire passant informació, a tots els que visiten aquestes pàgines, de sa nostra trobada, com son ses colles que han confirmat la seva assistència, planell de plantada i passacarrer i horari.

Així dons esper que vos sigui útil.

Al final d’aquest trobareu s’enllaç del planell i horari.

Colles que han confirmat la seva assistència:

Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears: En Foners i la Daeessa Tanit

Alcúdia: L'amo en Jaume de Panxa-roja i Mado Aina

Binissalem: En Jaume i N'Aina

Bunyola: EnMateu i na Bàrbara

Calvià: El Rei Jaume I i la Reina Violant d'Hungria

Campos Societat i Costums: Es Trinxeret i Madò Coloma

Consell de Mallorca: El Rei Jaume III i el Rei Sanç

Felanitx: En Macolí i na Maria Enganxa

Fraga: En Mangüel i la Pilara

Granollers: Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers

Inca: En Sabater i na Sabatera

Llucmajor: En Miquel i na Candida

Manacor: En Vicenç i Na Catalina

Palma: En Tofol i na Francinaina, en Tomeu i na Margalida, Parella de Xeremiers i Capgrossos

Porreres: En Roc i na Bet

Sa Pobla: N'Antoni i Na Margalida

Santa Eugènia: L'amo en Bernat i madò Eugènia

Santa Maria del Cami: En Soler i na Maria de Coanegre

Santanyi: En Bernat Cinclaus i na Maria Ramis

Son Espanyolet: L'Assumpcio

Planell: http://www.gegantsdebalears.org/colles/palma/Pagines%20en%20general/Planell%20trobada.pdf

Horari: http://www.gegantsdebalears.org/colles/palma/Pagines%20en%20general/Horari.htm

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb