GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

XII Trobada Gegants de Palma i II de Mallorca

egsbm2007 | 14 Setembre, 2008 20:47

S’ha realitzat sa XII trobada de Gegants de Palma i II de Mallorca, essent un èxit de participació, tant de colles, com de persones que han presenciat el passacarrer.

Tot començar a les 09:30 hores quant els Xeremiers i Flabiol – Tamborino, que sempre acompanya als Gegants i Capgrossos de la Sala, s’han reunit a sa plaça Major i realitzant un petit passacarrer, amb la seva música, han arribat a sa plaça de Cort. Els Capgrossos de la Sala, que els estaven esperant, s’han dirigit a sa plaça Sant Francesc a cercar a totes ses colles convidades per tots junts dirigir-se a sa Plaça de Cort per realitzar l’acte protocol•lari de sa trobada.

D. Antoni Oliver, President de l’Agrupació de Colles Geganteras de les Illes Balears, ha presentat l’acte i a les autoritats. Desprès de donar sa benvinguda a totes ses colles, a passat sa paraula a sa Batlessa de Palma la Sra Aina Calvo, que, amb unes breus paraules ha donat també sa benvinguda a totes ses colles i a tota sa gent congregada, i en especial a sa Presidenta del Consell, agraint a tots sa seva participació i fer possible realitzar durant dotze anys aquesta trobada i fer-la conjunta amb el Consell de Mallorca.

En acabar a fet una menció molt especial a sa colla de Santa Maria del Camí, que aquesta setmana a succeït el trist desenllaç del fill d’un component de sa colla de xeremiers, amb un accident, anul•lant sa seva participació a sa nostra trobada.

Seguint el torn de paraula, sa presidenta del Consell de Mallorca, la Sra. Francina Armengol, que desprès de donar sa benvinguda a totes ses colles, ha agraït a s’Ajuntament de Palma sa seva col•laboració per poder realitzar sa trobada conjunta i seguir amb ses festes de la Diada de Mallorca que enguany s’ha fet coincidir amb l’homenatge al Rei Jaume I, pels 800 anys del seu naixement.

Acte seguit s’ha lliurat el detall, una parella de xeremiers, a cada colla participant i han començat a realitzar el ball els Gegants de s’Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, seguit del Consell de Mallorca, Fraga, Granollers i acabar sa colla de Palma.

Quasi sense descans, ha començat el passacarrers per Colom, Plaça Major, Sant Miquel, Oms, la rambla dels Ducs de Palma, Unió i plaça Joan Carles I. encapçalada de la música dels Vuit Vents.

Els Gegants durant tres hores han estat els grans protagonistes, han ocupat la ciutat amb un total de quatre-centes persones participants, quaranta y quatre Gegants, dotze Capgrossos, una cuca, tres colles de Xeremiers i Flabiol – Tamborino convidats i els respectius músics que han portat cada colla.

Tot això tant sols podia acabar amb un dinar d’agermanor.

Sa Colla de Gegants i Capgrossos de la Sala vol agrair en primer lloc a tots la vostra participació, a l’equip organitzador, per que sense ells no s’hagués pogut fer realitat sa trobada i a tot l’equip humà que ens a ajudat poder realitzar-la i esperem poder seguir gaudint dels Gegants, Capgrossos, músics i de tots voltros a totes ses trobades.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb