GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Pregò, Diada infantil i Revetla de Sant Sebastià

egsbm2007 | 20 Gener, 2009 09:02

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Pregò d'inici festes de Sant Sebastià.

El capvespre ens concentrarem a sa Plaça d'Espanya amb els Gegants de Son Sardina, l'Assumpció, taller i ball de bot de s'Ecorxador, Castellers i Grallers de Mallorca i altres associacions que aportaren color, música i alegria durant tot el passacarrers, a les 19:00 hores comença el mateix des de sa plaça d'Espanya per la plaça Porta Pintada, San Miquel, plaça Major, Colom i plaça de Cort, on ens esperaven les autoritats i cada associació va ésser presentada a l'entrada de la plaça, els Castellers abans d'entrar a sa plaça de Cort vàrem pujar un castell i es varen atracar fins davall sa balconada de Cort, Sa Batlessa de Palma, Aina Calvo els esperava.

Diada infantil

El diumenge ben matí, a les 08:30 hores, ens plantarem a la plaça de ses Estacions per passar un dia inoblidable. Era un dia per estar amb els nins/es i els seus pares, padrins, germans els quals durant quatre hores tots els que volgueren es possaren els Capgrossos, posar-se dintre els Gegants, gaudir de sonar amb els instruments, que el germans Pere i Manel Martorell i en Xavier Mercadal, havien preparats per l'ocasió, era molt graciós veure els nins sonant uns instrument que segurament era la primera vegada que els veien.

Revetla Sant Sebastià.

Tant sols faltava acabar amb l'inici de sa Revetla de Sant Sebastià i fou a partir de les 18:30 hores quant la colla agafar el camí des de Cort fins arribar a la plaça Major, com sempre acompanyats dels nostres Xeremiers.

Puntualment sa Batlessa Aina Calvo realitza l'encesa del foguero, i començà sa Revetla.

Durant l’espera de l’actuació dels Casteller arriba el moment màgic del vespre per la nostra colla, les ballades dels Gegants, i per primera vegada vàrem realitzar una bulla, la geganta Margalida, per cert, en Jaume portador d’ella li veren fer falta forces i demanar ajuda a n’en Vicenç, entre ells dos ballaren amb en Tomeu i la parella de Xeremiers, aquest moment va ésser molt aplaudit i un goix per noltros el portadors dels gegants.

Un altre moment varen ésser els Capgrossos ballant, saludant a sa gent i molt especialment els nins/es, es feren fotos, moltes de fotos.

Per primera vegada han vingut els nostres dos dimonis, que han estat l’alegria dels mes petits, li agafaven la coa, l’insultaven per pegar-lis amb sa granera, el Dimoni els hi agafava el gorro i el posava a un altre nin, na Margalida, portadora normalment de sa Fada Mariana, portaba un dimoni i comentà que va quedar esgotada igualment en Maxi, portador normalment dels gegants, comentaren que va esser un goix ser participets d’aquesta alegria.

Un altre vegada mes el poble ens demostra l’admiració que tenen pels nostres Gegants i Capgrossos perque sempre sentim la seva calor.

Des d’aquestes lineas agraïm molt sincerament la mateixa.

Tot axio mai hagues estat possible sense la col•laboració de tots els que formam la nostra Colla, tinguent en compta que han renunciat a un llarg cap de setmana, estant compromessos amb sa colla, de fet hem quedat molt contents, per les mostres de calor avanç comentat, sent un goix ser participets d’aquest dies.

Des de aquestes líneas donar les gracias a tota la Colla de Gegants i Capgrossos de la Sala.

Beneïdes de Sant Antoni 2009

egsbm2007 | 17 Gener, 2009 14:24

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Com cada any per aquestes dates es celebren ses beneïdes de Sant Antoni, festa tradicional de les nostres Illes. El passacarrers a sortit de la Seu passant per Cort fins arribar al carrer Ohms on a finalitzat el mateix. En arribar a l’església San Miquel ens esperaven ses autoritats encapçalada per sa Batlessa Aina Calvo, el Tinent de Batlessa Eberhard Grosske, na Catalina Cirer i altres autoritats.

Es curiós veure els diferents i exòtics animals que porten a batiar.

Cavalcada dels Reis Mags 2009

egsbm2007 | 06 Gener, 2009 21:29

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

La il•lusió i la fantasia dels Mags d’Orient ha tornat com cada any. Els Gegants, Capgrossos i Xeremiers de la Sala hem gaudit d’aquesta màgia sent participes d’aquesta il•lusió.

Els coets i sa seva explosió ha estat sa noticia de s’arribada a port dels Reis Mags d’Orient, sent puntuals a sa seva cita amb els nins/es, començant el passacarrers, amb els nirvis dels petits, per veure a aquestes persones que fan que sigui una nit màgica, amb els Gegants i Capgrossos de la Sala i la música dels xeremiers aconpanyant-los durant tot el passacarrer sense aturat de sonar.

Desprès de passar per Antoni Maura, plaça la Reina, Passeig d’es Born, Joan Carles I, Unió, plaça Weyler, Riera, La Rambla, Bisbe Campins, Cerdenya, Passeig Mallorca, Jaume III, Passeig d’es Born, Plaça la Reina, Conquistador s'ha arribat a sa plaça de Cort. Durant tot el passacarrer els nins/as han gaudit dels capgrossos atracant-se a ells i poder aconseguir un parell de caramel•los, amb els Gegants correguent, girant, botant i també atracant-se tant aprop dels nins que s’arriben a assustar.

Així durant tot el passacarrer fins arribar a Cort, on tambè esperaven al Reis Mags sa Batlesa Aina Calvo i el Tinent de Batle Eberhard Grosske, acabant aquest dia amb sa sortida dels Reis Mags a sa balconada de Cort.

Si fa unes sortindas de Gegants, na Laura va portar per primera vegada un Capgross, a sa cavalcada ha estat n’Alba i ses dues varen esser ses portadores de n’Esperdenyeta, aquest fet es una bona noticia perque sa colla es va fent mes grossa i molt jove, igualment, i amb molt de nirvis, en Sebastia ha portat un Gegant, bon dia començar.

Fer un agraïment molt especial a n’en Guiem i a n’Agustí de sa Colla de Campos i en Miquel de sa Colla de Pollença per ajudar-nos a portar els Gegants durant sa cavalcada.

Moltes de gracias a tots, i vos esperam l’any 2010.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb