GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Dia de les Illes Balears

egsbm2007 | 26 Febrer, 2009 08:40

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Aquest dissabte els Gegants de l'Agrupació de Colles de les Illes Balears participaran a sa trobada que es realitzarà a partir de les 11:00 hores al Passeig d'es Born i realitzar un passacarrer fins el Passeig de Sagrera, dins el marc del dia de les Illes Balears.

Rueta 2009 a Palma

egsbm2007 | 22 Febrer, 2009 08:30

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Com sempre dic, a nivell personal, que tot sempre arriba, aquest comentari es realitza per s’activitat que ha fet sa nostra colla amb els Gegants en Tomeu i na Margalida a sa Rueta 2009. Fou l’any passat quant un membre de sa colla comentà que estaria molt be disfressar els Gegants, el mateix arriba al nostre Ajuntament, i com he comentat avanç, tot sempre arriba, s’ordre fou, “podeu disfressar els Gegants a sa Rueta”. Ens posarem en marxa, com haurien d'anar vestit i posar-nos mans a s’obra. Entre rialla i pensar un poc s’arriba a sa conclusió, en Tomeu de Cavaller i na Margalida de Bruixa.

Es compra sa roba i el divendres capvespre ens vàrem veure a s’Ajuntament per començar aquest recte que ha estat, disfressar per primera vegada en sa història els Gegants de la Sala, el primer en preparar fou en Tomeu, el nostre Cavaller que poc a poc agafar forma i noltros un poc sorpresos de lo be que estava quedant. Desprès na Margalida, sa nostra Bruixa, de sa mateixa forma anàrem agafant el vestit, col•locant estrelles i pintant amb spray unes llunes i estrelles mes grosses que donaren mes color, el mocador i el capell, el resultat el mateix, sorpresa de tots en veure com anava quedant sa parella de Gegants. El mateix dissabte matí dia de sa Rueta acabaren totes ses feines i sa parella estava a punt.

A les 16:00 hores començarem el camí cap el carrer Unió on s’ha realitzar tota s’activitat. Els nins/es i els majors no en deixaren de sorprende amb els comentaris realitzats en referencia els Gegants, “bona idea aquesta de disfresar els Gegants”, “ha estat molt original aquesta decició”.

Sempre el rectes son molt importants i si arriba a sortir be es dona la gran satisfacció de realitzar una feine que agradi a sa gent i ahir varem sentir el mateix.

A n’el video es pot veure els gegants Cavaller i Bruixa.

Ses fotos a sa direcció: http://picasaweb.google.com/GegantsiCapgrossosdelaSala

Referencies als diari: Diari de Balears, "En Tomeu i na Margalida, els gegants de la Sala, no volgueren perdre’s la cita i desfilaren disfressats i acompanyats d’alguns capgrossos"

Diari de Mallorca: "Margalida y Tomeu, los gegants de Cort, tuneados de bruja y caballero. Los gigantes de Cort, que se estrenaban con disfraz, vigilaron de cerca la concurrida degustación de ensaïmada y sobrassada".

Homenatge a sa familia Llargo de Sencelles

egsbm2007 | 13 Febrer, 2009 12:18

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Pereix que fou ahir quant sa familia Llargo va fer sonar ses Xeremies per primera vegada i tot comença ara fa 93 anys, quasi un sigle, a n’el poble de Sencelles. El passat dissabte dia 7, el poble els va realitzar un homentge a sa familia, i a n’aquest varen esser covidats els Gegants i Capgrossos de Santa Maria del Camí, el Gegants Xeremiers de Muro i els Gegants “Xeremiers” i Capgrossos de la Sala, totes ses colles amb la música dels seus Xeremiers, també varén esser convidades altres colles de Xeremiers de l’Illa. Desprès de reunir-nos al pabellò Municipal a les 16:30 hores començà el passacarrers per arribar a on ens esperaven el Capgrossos de Sancelles, sent el de Santa Maria els encarregats d’anar-los a cercar sent padrins dels mateixos, una vegada de presentar-se a tots allà congregats, continuà el mateix fins a s’Ajuntament on es realitzaren tots els acte de s’homentage. En Joan Florit fou el responsable del mateix el qual ens esperava a sa plaça, presentar a cada colla a l’entrada de sa plaça, en primer lloc varen esser el Gegants n’Antoni i Joan de Muro, els Gegants “Xeremiers” de la Sala i els Gegants de Santa Maria del Camí, en Soler i na Maria de Coanegre, desprès entraren els Capgrossos de la Sala, els de Santa Maria i els darrers, els amfitrions, de Sencelles, cada un realitzà un ball i comença el moment mes emotiu de s’homenatge quant sa familia Llargo pujar a l’escenari, en Bartomeu, en Mateu i en Miquel Aloy sent en Tomeu el responsable de s’entrega d’una placa a cada un.

Sa mùsica de ses Xeremies es sinònim de sa cultura popular de sa nostra illa i es va fent indispensable a ses nostres trobades i festes populars per tot arreu de ses illes i part del món.

Esperam que per uns altres cent anys poguem gaudir, noltros i els nostres fill de sa mateixa.

Des d’aquesta pàgina donar s’enhorabona a sa familia Llargo.

Totes ses fotos de s'homenatge, Prego de Sant Sebastia i Revetla Sant Sebastià estan a:

http://picasaweb.google.com/GegantsiCapgrossosdelaSala

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb