GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

XIII Trobada Gegants de Palma i III de Mallorca 2009

egsbm2007 | 19 Setembre, 2009 16:43

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Sa realitzat sa nostra trobada de Gegants i sa Diada de Mallorca, sent un èxit de participació.

Tant sols basta realitzar un repàs pels diaris de sa nostra Illa.

Diari Ultima Hora, “Una gran gegantada”, resulta un gran éxito de organización y cautiva a cientos de ciudadanos en especial a los niños”.

Diari de Balears, “Encontre Gegantí entre turistes”, la trobada de gegants coincidí enguany amb la diada i es converteix a Palma en un dels actes mes multitudinaris”.

Diario de Mallorca “Colosal plantada para la Diada”, una veintena de “colles”, con su 46 gigantes, animó la XIII Trobada de Gegants i III de Mallorca, la más concurrida que ha visto Palma”.

El Mundo, el dia de Baleares, “Los “Gegants” toman Palma”, desfilaron por el centro de la ciudad con motivo de la Diada”.

Ben prest del matí sa nostra colla a començat els preparatius de sa trobada i esperant que tot els nirvis de sa organització haver-los deixat a casa.

Tot començà a les 8:30 hores on arribaren ses colles de geganters amb el Gegants fent sa primera plantada al carrer Palau Reial per estar tots al seu lloc pel començament dels actes de sa Diada de Mallorca. A partir de les 10:00 hores del matí el só dels ministrils donà el començament dels actes de sa Diada de Mallorca, ses autoritats encapçalada per sa Presidenta del Consell Francina Armengol, es dirigiren cap a la Seu amb els Gegants de s’Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears i els Gegants del Consell el Rei Jaume I i la Reina Violant de Hungria amb el Rei Jaume II i Rei Sanç es dirigiren a la Seu, la presidenta i el Bisbe de Mallorca Jesús Murgui col•locaren un ram de roses vermelles a la tomba del Rei Jaume II, després tornaran al Consell per acabar els seus actes.

A les 11:00 hores comença sa nostra trobada i els Gegants varen èsser els grans protagonistes, sa batlesa de Palma Aina Calvo, el tinent de batle de Benestar Social Eberhard Grosske donaren la benvinguda a totes ses colles participants i s’entrega dels detalls per conmemorar aquest dia.

Ses Colles participans s’Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, Consell de Mallorca, Alaró, Alcúdia, Calvià, Inca, l’Assumpció, Llucmajor, Manacor, Muro, Obra Cultural Balear, Pollença, Porreres, Sa Pobla, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Santanyi, Societat i Costums de Campos, Son Rapinya, Son Sardina, sa colla convidada els nostres Amics dels Gegants de “Montblanc” i els Gegants i Capgrossos de la Sala, en total 46 Gegants mes els Capgrossos de Santa Maria, l’Assumpció i de la Sala desfilaren amb sa música dels Xeremiers, Grallas i Batucada, tota una varietat de música fent el passacarrers pels carrers Colon, plaça Major, que es realitzà una plantada, seguint per San Miquel, Porta Pintada i Plaça d’Espanya, que, amb la mirada del Rei Jaume I ses colles realitzaren el seu ball.

Va èsser una novetat veure tots els Gegants creuar ses avingudes amb direcció Eusebi Estada, amb sa mirada dels turistes i els cotxes aturats, mirant sa majestuositat dels Gegants.

Com no podria ser d’altre manera tot acabar amb un dinar d’agermanor a Son Pardo.

XIII Trobada Gegants de Palma i III de Mallorca 2009

egsbm2007 | 08 Setembre, 2009 14:24

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Aquest proper dissabte dia 12 de Setembre sa realitzarà sa nostra trobada de Gegants, conjuntament amb el Consell de Mallorca.

Pareix, si tot segueix igual, ens trobarem 26 Colles de Gegants.

Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, Alaró, Alcúdia, Binissalem, Calvià, Capdepera, Consell de Mallorca, Inca, Llucmajor, Manacor, Montblanc, Muro, Obra Cultural Balear, Palma, Pollença, Porreres, Sa Pobla, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Santanyí, Societat i Costums “Campos”, L’Assumpció, Son Sardina, Son Cladera i Son Rapinya

A partir de les 09:30 hores començaran totes ses activitats d’aquest dia.

En primer lloc el Consell de Mallorca realitzarà els actes oficials davant el Consell, carrer Palau Reial, en acabar, aproximadament a partir de les 10:45 hores, començarà sa nostra trobada, una de les mes nombroses realitzades a nostra Illa.

A partir de dimecres sa colla convidada de Montblanc "Tarragona", arribarà i durant un parell de dies realitzaràn una visita turistica.

En acabar sa nostra trobada i gaudir tots junts d'un bon dinar anirem a Son Sardina a participar sa trobada que ells realitzaran, tot un dia ple d’activitats, que començarà a primera hora del matí per acabar a darrera hora del capvespre.

IV Trobada Gegants de Binissalem 2009

egsbm2007 | 06 Setembre, 2009 06:37

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines

Ahir es celebrà sa IV trobada Gegants de Binissalem, en Jaume i n’Aïna ens varen rebre a partir de les sis a sa plaça Rasquell, a partir de les 18:45 hores començà el passacarrers per Anselm Turmeda, Llorenç Villalonga, Bonaire, plaça Quartera, Concepció i plaça Església per acabar amb un bon sopar un poc "bastant" picant.

A partir d'ara comença es compta enrere de sa nostra, tant sols falten sis dies.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb