GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

XV Trobada Gegantera de Sant Maties Montblanc 2010

egsbm2007 | 21 Maig, 2010 22:19

Bon dia a tots els que visiten aquesta pàgina.

El passat cap de setmana, sa nostra colla visqué uns dies inoblidables per terres catalanes de Montblanc.

Sa vila medieval de Montblanc es mostra pel visitant dins un marc de gran bellesa pel seu entorn amb ses muralles que l’envolten i els seus monuments, sent sa capital de sa conca de Barberà.

Desprès d’arribar els Gegants i els Capgrossos el dijous vespre, sa resta de colla arriba el divendres capvespre, per poder gaudir de tot el dissabte d’aquest paisatges meravellosos.

El dissabte a partir de les 11:00 hores realitzarem una visita guiada per sa vila, na Elisenda Figueras integrant de sa colla de Montblanc, ens explicà els esdeveniments que dugueren a sa formació i història d’aquesta vila.

Durant dues hores varem recórrer aquesta meravellosa vila, pels camins empedrats, ses cases donant aquest ambient medieval i amb el marc de ses muralles.

Després del dinar començaren els nirvis, havia sa responsabilitat de realitzar una mostra de ball de bot. Abans s’havia de realitzar s’acte d’agermanament entre ses dues colles, tots amb el vestit tradicional i amb una pluja ben grossa, que ens va fer pensar que es suspendria sa mostra de ball. Es va canviar s’horari i ses activitats, pero el Sol no volgué que sa pluja pogués anular sa nostra actuació i es realitzar el programa en mitja hora de retràs. En primer lloc començà el moment mes esperat per sa nostra colla, s’agermanament de Palma i Montblanc a la Sala de Plens.

L’Il•lustríssim batle de Montblanc Josep Andreu Domingo ens va dirigir unes paraules de benvinguda acompanyat del Regidor de s’Ajuntament Jordi Abalat Gao i del Director Territorial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya Adam Manyé Sardà, acte seguit ses dues colles varem signar l’agermanament.

Desprès donaren sa paraula a n’Antoni López cap de colla dels Gegants i Capgrossos de la Sala on va transmetre, en nom de tota sa colla, l’agraïment per la bona rebuda, tant, de ses autoritats presents com de sa colla dels Amics dels Gegants de Montblanc, seguidament tingué sa paraula el president de sa colla de Montblanc n’Ivan Besora on agrair sa rebuda que sa colla de Palma els dispensar l’any passat quant vingueren a sa nostra trobada i esperant que aquest vincle pugui durar per molts d’anys. El Director Territorial Adam Manyé va agrair sa presència de sa colla de Palma i en breus paraules fomentar el vincle de que sa cultura Catalana i de les Illes estan unides.

En acabar es realitza un intercanvi d’obsequis, el regidor de s’Ajuntament Jordi Alabat entrega a sa nostre colla en mans den Josep Antoni Moyà president de sa nostra associació d’una parella i sa nostra colla entrega una parella de pagesos al regidor, per acabar aquest acte els Xeremiers de la Sala sonaren els seus instruments.

Acte seguit ens dirigirem a l’Església de San Francesc on ens esperaven els Gegants i avanç de traurer-los, realitzarem una ballada els geganters de la Sala i el ball els Gegants de la Sala i els Gegants de Montblanc. Realitzant un petit passacarrers arribarem a s’entrada de sa plaça Major on coincidí amb una ballada de Sardanes.

A les 20:00 hores començà sa mostra de Ball de Bot, amb sa plaça Major plena de gent i gaudint del mateix.

Tot un dissabte amb moltes d’emocions.

Arriba el diumenge i tot a punt per realitzar sa XV Trobada Gegantera de Sant Maties, a partir de les 10:00 hores ses colles anaven arribant i després de deixar els Gegants a sa Muralla de Sant Jordi per realitzar el passacarrers, en primer lloc es realitzar un berenr d’agermanor amb totes ses colles amb un total de 19 colles, ses locals del Drac i Àguila, Drac Petit i Gralles de Montblanc, Hospitalet de Llobregat, Sant Pere de Vilamajor, Matadepera, Calaf, Gandesa, Salou, El Catllar, Tarragona, Montbrió del Camp, Cambrils, Prades, Valls, Santa Coloma de Queralt, l’Espluga de Francolí, Palma de Mallorca i els Gegants de Montblanc.

A partir de les 12:00 hores començar el passacarrers pels principals carrers del casc antic fins arribar a sa Plaça Sant Francesc on ens esperaven a s’entrada els Gegants Veguers de Montblanc i els Gegants del Barri Montserrat. Totes ses collas avian arribat quant entren els Gegants i Capgrossos de la Sala amb els Xeremiers, acte seguit balla en primer lloc els Capgrossos de la Sala, el Gegants de la Sala, Els gegants de MOntblans que interpretà un nou ball “Sardana dels Veguers” que varen ballar per primera vegada a Montblanc i el “Ball Nou” per haver estat “Ciutat Gegantera de Catalunya l’any 2006”.

Tot acaba amb una gran ballada de tots els Gegants.

I com no podia ser d’altra manera acabar sa nostra estància a Montblanc amb un dinar de germanor, intercanviar uns detalls i convidar-nos mútuament a poder seguir amb aquest relació d’amistat i de vida Gegantera.

Per acabar tant sols dir-vos, colla de Montblanc, gracies per tota sa vostra amabilitat que s’ha tingut en tot moment, i en nom de tota sa nostra colla, han estat tres dies inoblidables i esperam que sa vila de Montblanc haguí gaudit dels nostres balls i dels nostres Gegants i Capgrossos de la Sala acompanyats dels nostres musics Xeremiers.

Informació del diari Ultima Hora

Fotos de n'Alex Lechuga i Margarita Cerdà

IV Trobada de Gegants de Santa Maria del Camí 2010

egsbm2007 | 02 Maig, 2010 07:25

Bon dia a tots el que visiten aquesta pàgina.

S’ha realitzat sa IV trobada Gegants de Santa Maria del Camí amb un total de 17 colles participants. El matí tots miraven el cel per culpa de sa pluja que estava amenaçant constantment poder celebrar amb tranquil•litat sa trobada, a partir del migdia es v'anar aclarant-se per permetre gaudir d’una bona trobada.

A partir de les 17:00 hores ses colles anàvem arribant a s’Av Jaume III al lloc de plantada i començar el passacarrer a partir de les 18:00 hores amb una esclatada de coets, després de passar pels carrers cèntric del poble arribarem a sa plaça de sa Vila on ses colles convidades varem realitzar el ball i acomiadar aquesta trobada amb un sopar a la fresca.

Enhorabona colla de Geganters de Santa Maria del Cami.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb