GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

V Trobada Gegants d'Alcúdia 2010

egsbm2007 | 25 Setembre, 2010 22:27

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

Breu resum de sa V Trobada de Gegants d'Alcudia 2010, sent una trobada molt especial, sa colla de Geganters a realitzat sa presentació dels Gegantons Na Victòria i en Pere fills de l'amo en Jaume i mado Aina.

Constructor, Ramón Aumedes "taller Sarandaca de Granollers", sastre: Tomeu Massanet, disseny roba: Toni Biniloni, amb vestimenta dels finals del S. XIX

Enhorabona Colla Gegantera d'Alcúdia.

XIV Trobada de Gegants i IV de Mallorca 2010 11 Setembre 2010

egsbm2007 | 12 Setembre, 2010 08:58

Benvinguts a tots els que visiten aquestes pàgines.

S’ha realitzat sa XIV Trobada de Gegants de Palma i IV de Mallorca 2010.

A partir de les 08:30 hores totes ses colles han arribat puntualment a sa platada al carrer Palau Reial i poc a poc s’ha omplert el carrer de Gegants i Geganters arreu de s’Illa i sa Colla convidada especialment del Principat d’Andorra, Sant Julià de Lòria.

DIADA DE MALLORCA 2010

A partir de les 10:00 ha començat amb el so dels Joch de Ministrils els actes de sa Diada de Mallorca, amb ses autoritats encapçalades per sa Presidenta del Consell Francina Armengol que va dirigir unes paraules a sa gent congregada.

Després es dirigiren a la Seu, on el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, els esperava per realitzar s’ofrena de flors, roses vermelles, a sa tomba del Rei Jaume II, en commemoració del jurament, l’any 1276, del primer Rei de Mallorca , acabant aquests actes tornant al Consell de Mallorca i acte seguit començar sa nostra Trobada de Gegants.

TROBADA DE GEGANTS 2010

Puntualment en Biel Carreño, geganters de sa nostra colla, donà sa benvinguda a ses autoritats Aina Calvo batlessa de Palma i Francina Armengol presidenta del Consell i a ses 18 colles de Gegants, 3 de Capgrossos i 3 de Xeremiers que anaven entrant a sa plaça de Cort encapssalades pels xeremiers dels Vuit Vents, Gegants de Sant Julià de Lòria, Capgrossos de s’Arraco, Xeremiers de s’Estol, Alaró, Alcúdia, Muró, Obra Cultural Balear, Binissalem, Porreres, Sa Pobla, Santa Eugènia, Son Sardina, Societat i Costums, l’Assumpció, Son Rapinya, Santanyi, Sineu, Son Cladera, Capgrossos de la Sala, Gegants de la Sala, Xeremiers de Palma i Consell de Mallorca. Agrair especialment a ses colles que han aportar els seus Xeremiers i sa batucada. En primer lloc es va fer un especial homenatge al mestre escultor Mateu Forteza per sa seva vida dedicada al món de s’escultura.

Dins ses obres realitzades cal destacar, sa nostra parella de Gegants Xeremiers de la Sala, el Gegant Jaumet de Son Cladera, el Gegant Tomeu de Son Rapinya, sa talla de fusta de Sor Francinaina Cirer de Sencelles, sa verge policromada de sa capella de Randa, els modelats de sa façana del “Gran Hotel” realitzat en pedra de Santanyi i els escuts de tots els pobles de Mallorca a sa capella del Monestir de Lluc igualment realitzats en pedra de Santanyi, el mestre Mateu Forteza agrair amb unes breus paraules, donat ses gracies i destacant pricipalment el món de sa Cultura.

En acabar el Biel Carreño donà sa paraula a sa presidenta del Consell Francina Armengol que va agrair al nostre Ajuntament de Palma sa seva col•laboració per poder realitzar conjuntament dins el marc de ses festes de la Mare de Deu i Diada de Mallorca, aquests actes, agraint a totes ses coles sa seva participació. Desprès dona sa paraula a sa Batlessa de Palma Aina Calvo, que igualment agrair a sa Presidenta del Consell sa seva col•laboració i agrair al mestre Mateu Forteza sa seva presència i poder rendir aquest petit homenatge a sa seva trajectòria dins el mon de sa escultura.

Aprofitant aquestes línees, avui, i ahir personalment, donar ses gracies per poder gaudir, en primer lloc, de sa seva presència a n’aquest acte i assistir al dinar d’acomiadament de sa trobada, i en segon lloc dels Gegants Xeremiers que tenim s’orgull de poder portar per arreu de ses nostres Illes, d’Espanya i l’any que ve, si Deu vol, partirem a Andorra.

MOLTES DE GRACIES MESTRE MATEU FORTEZA.

Per acabar aquest acte a sa plaça de Cort el balls de ses Colles de Sant Julià de Lòria, Consell de Mallorca, Capgrossos de la Sala i els quatre Gegants de la Sala.

A les 11:45 hores començar el passacarrers encapssalada pels Vuit Vents per Colom, plaça Major, Sant Miquel, porta Pintada, plaça d’Espanya i parc de ses Estacions on acaba el mateix.

I com no podia ser d’altre manera tot acaba amb un dinar d’agermanor amb tots els Geganters de ses colles, 400 persones, a s’Hipòdrom de Son Pardo.

Agraïment a:

Totes ses colles per sa vostra col•laboració d’aquesta XIV Trobada Gegants de Palma 2010.

Al Mestre Mateu Forteza.

A totes ses persones que ens han ajudat amb el cotxo d’avituallament, es responsables de preparar ses bosses, anar a sercar el menjar i s’aigo, en general a tots.

Agrair al nostre Ajuntament de Palma sa seva col•laboració per poder dur-la a terme.

Sa colla convidada de Sant Julià de Lòria del principat d'Andorra, que tota aquesta convivència d'aquests dies es pugui continuar l'any que ve amb sa nostra visita a Sant Julià de Lòria.

I com no podia faltar, agrair molt especialment a ses Geganteres de sa nostra Colla, responsable de dur a terme tot el procés de preparació de sa nostra trobada, col•locació de cartells, esperar a ses colles, en general realitzar tota sa feina que normalment no es veu.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb