GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Beneïdes, Revetlla i Diada infantil 2011

egsbm2007 | 30 Gener, 2011 09:43

Benvinguts a tots el que visiten aquesta pàgina

Ses festes de Sant Sebastià, patró de sa nostre Ciutat, han acabat.

Com cada any sa nostra colla de Gegants i Capgrossos de la Sala, en especial aquest any, amb el Drac de na Coca, s’han començat ses activitats d’aquest curs. En primer lloc amb sa cavalcada dels Reis Mags, pregó de festes, Beneïdes de San Antoni, encesa des fogueró, s’Atiar-Foc i sa Diada infantil.

Beneïdes de Sant Antoni 2011

A partir de les 10:00 hores ens varem concentrar els Capgrossos de la Sala a sa plaça Almoina amb tots els participants de ses beneïdes. Aquest any tant sols han participats els Capgrossos El Moix i sa Rata, els noviis de sa nostra colla, fent gaudir dels nins, i no tant nins, d’aquesta activitat. Durant tot el passacarrers es varen realitzar moltes de fotos amb ses persones que sol•licitaven realitzar-les amb ells, en arribar al lloc de ses beneïdes un grup de nins i nines varen sol•licitar efusivament que es besessin, i així el varen fer.

Encesa Fogueró i Revetlla de Sant Sebastià 2011

A partir de les 19:00 hores ens varem trobar a s’Ajuntament per preparar-nos per sa revetlla de Sant Sebastià, els Gegants i els Capgrossos ja estàvem a punt de partir amb direcció a sa plaça Major onsa Batlessa de Palma n’Aïna Calvo estava preparada per realitzar s’encesa d’es fogueró .

Durant el passacarrers els Gegants realitzaren un ball al carrer Colom, i acte seguit, entraren a sa plaça Major on una multitud de gent va obrir camí per poder accedir fins el lloc on estava situat es fogueró.

Puntualment, i en directe per IB3, els nostres Gegants realitzaren un altre Ball amb sa música dels Xeremiers de la Sala, sonant el bolero de Santa Maria, que durant molts d’anys ens ha acompanyat a totes ses trobades i actes del nostre Ajuntament. Acte seguit els Castellers realitzaren sa seva actuació, i a les 20:00 hores sa Batlessa va encendre es fogueró i donar per començat sa Revetlla de Sant Sebastià.

I sa nostra colla ens varem diriguir a Cort i poder gaudir els Geganters, Geganteres i portadors dels Capgrossos de sa revetlla.

Diada Infantil 2011

A les 10:00 hores els Gegants i Capgrossos de la Sala ja estàvem a punt per començar una diada un poc especial, aquest any també ha participat per primera vegada es Drac de na Coca, una figura que poc a poc s’anirà integrant a ses nostres activitats i en especial a sa colla D’es Drac de na Coca, que esperam poder gaudir moltes més vegades realitzar activitats amb el Drac.

És curiós veure, con cada any, els nins i nines gaudir dels Capgrossos realitzar-se fotos amb ells i sa curiositat que desperta sa figura dels Capgrossos igualment veure con intentaven posar sa ma dins sa boca del Drac, amb una por innocent, de si la tancarà i els pares comentar que no passarà res.

Durant un descans del Grup Cucorba, es Drac de na Coca amb una cortina de fum va realitzar uns balls a ritme amb sa Batucada de l’Assumpció, que durant molt de temps varen sonar per diversos punts del parc.

I amb aquesta Diada infantil donam per acabades totes ses activitats d’aquestes festes de Sant Sebastià, i espera’m poder començar ses activitats amb ses trobades de Gegants per arreu de tota s’Illa i amb altres activitats puntuals del nostre Ajuntament de Palma.

Agrair a tota sa gent els respecte que mostra pels nostres Gegants i Capgrossos de la Sala.

Cavalcada dels Reis Mags i Prego festes de Sant Sebastià

egsbm2007 | 16 Gener, 2011 09:37

Benvinguts a tots el que visiten aquesta pàgina

Aquestes festes de Ciutat ens tenen molt ocupats. Tot comença, com cada any, amb sa cavalcada dels reis mags, ahir amb el pregó de ses festes de Sant Sebastià, continuarem el proper dilluns, dia 17, amb ses beneïdes per acabar el proper dissabte, dia 19, amb sa revetlla de Sant Sebastià. A sa cavalcada dels màgics Reis Mags es torna a veure sa màgia d’aquest dia pels nins i nines de tot el món. Sa nostra colla va gaudir d’aquesta il•lusió i participà, en molta d’intensitat, durant tota sa cavalcada d’aquesta il•lusió.

A partir de les 17:00 hores es trobarem a sa plaça de Cort per preparar-nos i es començava a veure pares i nins per tots els carrer de ciutat dirigir-se i col•locar-se pels costats on avia de passar sa cavalcada i quedaren tots els carrer plena de gent, va esser impressionant.

Des del principi fins al final els nostres Gegants i Capgrossos s’acostaven als nins/es per donar-lis uns caramels mentrestant els seus pares realitzaven fotos amb els Capgrossos i a qualque Gegant i acabarem amb sa pujada a Cort encapçalant s’entrada dels Reis Mags, que desprès des de sa balconada de Cort saludaren a tota sa gent que els esperaven i donar per acabada aquesta cavalcada.

PREGO DE SES FESTES DE SANT SEBASTIÀ

Ahir va esser un dia molt especial per sa nostra colla, el nostre Ajuntament va decidir realitzar el Drac de na Coca i tornà a confiar en sa nostra colla per portar del mateix. A Partir de les 18:00 hores, a Cort, començaren els preparatius de tota sa colla, uns preparant-se per portar el Drac, fent ses primeres proves tots els portadors, unes nines també per primera vegada varen portar el nous Dimonis Gegantons de sa colla, i sa resta de colla els Gegants i Capgrossos de la Sala.

A partir de les 19:00 hores ja estàvem a sa plaça d’Espanya esperant el començament del passacarrers, en primer lloc es Drac de na Coca, seguit dels Dimonis Gegantons, els Capgrossos i desprès els Gegants de la Sala encapçalant a totes ses colles participants.

A les 19:30 hores començà el passacarrers amb s’expectació de veure el Drac per primera vegada pels carrer de ciutat, i com no podia se menys, gaudir els portadors d’atracarse a ne’ls nins/es i veure sa seva expressió de cara, de alegria i de por.

En arribar sa Cort ens esperaven ses autoritats i sa plaça plena de gent donà entrada en primer lloc, i per primera vegada, es Drac de na Coca, realitzant un ball, desprès els gegants, capgrossos, grups de ball, gegantos grups de música i els castellers.

Acte seguit n’Agustin ‘el Casta’ realitzar es pregó i donar per començades ses festes de Sant Sebastiá.

Cavalcada dels Reis Mags 2011

egsbm2007 | 01 Gener, 2011 15:09

Benvinguts a tots els que visiten aquesta pàgina.

El proper divendres dia 5 de Gener es realitzarà sa cavalcada dels Reis Mags a nostra Ciutat organitzat per s'Ajuntament de Palma.

Si voleu gaudir d'unes hores de sa mateixa, esperam ens acompanyeu amb els vostres fills, i si no en teniu, veniu a disfrutar d'aquest dia màgic.

Sa nostre colla de Gegants i Capgrossos de la sala participarà del mateix.

A partir de les 16:45 hores en trobarem a Cort per davallar al passeig Sagrera per començar sa cavalcada.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb