GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Presentació Festes Mare de Déu de la Salut 2011

egsbm2007 | 27 Agost, 2011 08:52

Sandra Fernández, Tinent de Batle de Benestar Social, Immigració i Participació, agrair a tots el periodistes la seva assistència i ses persones que l’acompanyaven, Soledad Sarabia, de FEPAE, Xavier Bonet, director de Cadena 100 i Toni López, Cap de Colla dels Gegants i Capgrossos de la Sala, acte seguit explica en breus paraules el contingut programa de Festes de la Mare de Déu de la Salut 2011 que començaran a partir de l’1 fins l’11 de setembre.

En primer lloc donar sa paraula a na Soledad Sarabia, explicà el contingut dels actes que ells organitzen, fent una referència molt especial, al primer torneig Mare de Déu de la Salut de Fona, que es celebrarà el dissabte dia 3 de setembre de 10:30 a 13:00 hores al Parc de la Mar, aquest torneig l’organitza Fepae i sa Federació Balear de Tir de Fona.

Xavier Bonet presenta el concert de n’Antonio Carmona a Ses Voltes a les 22:00 hores fent una crida per que tots ens animem a participa-hi. Toni López presenta el programa dels actes de sa XV Trobada de Gegants de Palma 2011, fent referència al nombre de colles de gegants participants, ses colles de Xeremiers i el grup de ball, que aquest any ens acompanyarà durant tot el passacarrers.

A partir de les 10:00 hores començaran a arribar ses colles participant al carrer Palau Reial per realitzar sa plantada, per acabar a les 13:30 hores al parc de ses Estacions.

Agrair al nostre Ajuntament de Palma per contar amb sa nostra presència a s’acte oficial de presentació d’aquest programa.

Tota sa informació de sa nostra trobada i de tot el que fa referència a ses activitats dels Gegants i Capgrossos de la Sala la podeu aconseguir a sa nostra Web

http://www.participaciopalma.com/ca/festes-palma/gegants-i-capgrossos/1577-blog-i-pagina-web-dels-gegants-i-capgrossos-de-la-sala.html

Intercanvi Sant Julià de Lòria - Palma 2010 - 2011

egsbm2007 | 11 Agost, 2011 13:06

El passat cap de setmana, 30 i 31 de Juliol, sa nostra colla participà a sa trobada de Gegants de Sant Julià de Lòria del Principat d’Andorra, en motiu de sa seva Festa Major 2011.

Arribarem a San Julià el divendres migdia, i a partir d’aquest moments, començà un cap de setmana quasi sense descans.

El dissabte dia 30 de Juliol es realitzà s’acte oficial, la Consellera de Cultura de s’Ajuntament de Sant Julià de Lòria, donà sa benvinguda a sa nostra colla, desprès en Toni López, cap de sa nostra colla, agraí a s’Ajuntament de Sant Julià de Lòria sa seva disposició per poder dur a terme aquest intercanvi cultural juntament amb s’Ajuntament de Palma. Acte seguit els Capgrossos de la Sala realitzaren el seu ball, amb una plaça plena de gent, on els nins i nines, i no tant nins, gaudiren dels mateixos, fer-se’ns fotos. L’Esbart Lauredia, grup de ball tradicional, ens va oferir els seus balls, i toca el torn a ne’ls nostres Gegants, en Tomeu, na Margalida i sa Parella de Xeremiers, que, amb el sò de ses xeremies, tamborino i fabiol ballaren el Bolero de Santa Maria, i per acabar, els Gegants Rei Moro i la Dama Blanca amb el seu ball tancaren aquest acte. I sense estar a nel programa ens varen demanar si podiem ballar un bolero i una jota, que per suposat, sa nostra colla no es na negar.

A les 16:00 hores els nostres gegants i de Sant Julià estaven exposats al vestíbul del centre cultural Lauredià.

Sa trobada de gegants comença a partir de les 18:00 hores amb sa plantada, on poc a poc anaven arribant ses colles participants, un total de tretze, i a partir de les 20:00 hores comença el passacarrers acabant a sa plaça Major.

Desprès amb el sopar d’agermanor de totes ses colles acaba sa trobada i els actes de sa TROBADA GEGANTERA de Sant Julià de Lòria 2011.

Una vegada mes agrair, molt especialment, a s’Ajuntament de Sant Julià de Lòria i al nostre de Palma poder haver realitzat aquest intercanvi cultural 2010 – 2011.

http://www.rtva.ad/noticia.aspx?id=31792

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb