GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

Realitzada sa XV Trobada Gegants de Palma 2011

egsbm2007 | 14 Setembre, 2011 12:23

Un any més, dins el marc de ses festes de la Mare de Déu de la Salut 2011, en celebrat sa XV Trobada Gegants de Palma 2011 i a partir de les 09:00 hores, sa nostra colla ha començat tots els preparatius de sa mateixa.

El carrer Palau Reial i sa plaça de Cort estava buida, poc a poc, mentrestant ses colles anaven arribant, sa gent que passava, podia gaudir dels nostres gegants i començar el gran reportatge fotogràfic, de quasi cinc hores, que durà entre sa plantada i el passacarrers.

Varem tenir un aliat molt bo, i dolent, sa calor. Molt bo perquè que sa trobada es pugues lluir, i dolent pels portadors dels Gegants, Capgrossos i tots els grups participants, uns 35º de temperatura, uuufff, quina calor.

A les 10:00 hores començaren a arribar tots el participants, i dues colles ben justet per problemes tècnics. Ens varem preparar per entrar a sa plaça de Cort, que ens esperaven els nostres Gegants i Capgrossos de la Sala, en Tòfol i na Francinaina, sa parella de Xeremiers i els Capgrossos, i per rebre a tots els participants, en Tomeu i na Margalida a s’entrada de Cort.

Ses autoritats, encapçalada pel molt Honorable Sr. Batle de Palma, Mateu Isern, el 2n Tinent de Balte de l’Àrea de Benestar Social, Immigració i Participació Ciutadana, Sra. Sandra Fernández, ens esperaven per començar sa presentació dels participants .

En primer lloc agafa el torn de paraula en Toni López, cap de colla dels Gegants de la Sala, donar sa benvinguda a ses autoritats, i presentà en breus paraules al Sr. Pau Tomàs i Ramis, autor del llibre “El Gegants de Mallorca” editat a finals de l’any 2010, on fa una visió històrica i actual de sa festa del món geganter de sa nostra Illa, sent s’encarregat de presentar a totes ses colles i grups.

En Pau Tomàs, agraí aquesta convidada i acte seguit anomenà, un a un, a tots els participants, quant varen estar col•locats, donar sa paraula al Sr. Batle Mateu Isern, que també agrair sa presència de tots, i de manera un poc mes especial, a sa colla de Matadepera, donant-li ses gràcies per haver vengut a Palma, també va fer referència a ses persones que es varen congregar per veure sa trobada, i a sa gran quantitat de turistes que anaven passant i estaven enlluernats de veure els nostres Gegants i Capgrossos.

Abans de realitzar els ball de Gegants, s’entrega un detall a totes ses colles i grups, el primer en ballar va esser sa colla de Matadepera, seguit dels Capgrossos de la Sala i per acabar els Gegants de la Sala.

Un poc abans de les 12:00 hores començà es passacarrers, encapçalat, per primer any, i esperem seguir els pròxims, el grup de ball Al-Riyad, que donar un poc mes vistositat al passacarrers, una molt bona experiència, i seguit com cada any, per una multitud de gent que ens obria pas perquè poguéssim passar.

Amb una aturada a sa Plaça Major, Sant Antoniet, i plaça d’Espanya, arribarem al Parc de ses Estacions, per acabar aquesta XV Trobada Gegants de Palma 2011, amb un ball conjunt de totes ses Colles.

El nostre Ajuntament de Palma, ens va preparar un aperitiu a tots els participants.

Agraïment per ordre del passacarrers a:

Grup de Ball Al-Riyad, Xeremiers Vuit Vents, Gegants de Matadepera, Inca, Manacor, Campos, Ajuntament, Obra Cultural Balear, Pollença, Xeremiers de Sóller, Gegants de Santa Eugènia, Muró, Sineu, Consell de Mallorca, Sa Pobla, Llucmajor, Santa Maria del Camí, Bunyola, Son Cladera, Son Rapinya, Capgrossos de s’Arraco, Banda de Xeremiers de Palma, tot el grup de l’Assumpció, Gegants, Batucada, Cucafera i xeremiers, Capgrossos de la Sala, Dimonis de s’Estol, Xeremiers de s’Estol, Xeremiers de Palma i els Gegants de la Sala, perquè sa festa Gegantera sense voltros no es podria dur a terme i els Gegants necessiten a tots els seus portadors.

A tots que ens han ajudat a preparar s’avituallament, preparació de bosses, aigo, menjar, a tots en general, i especialment, el nostre Ajuntament de Palma, per dur a terme aquesta XV Trobada de Gegants 2011, i realitzar aquest intercanvi amb s’Ajutntament de Matadepera, i per confiar amb sa nostra colla gegantera, per portar i gaudir dels Gegants i Capgrossos de la Sala.

Tant sols falta fer referència a sa colla convidada de Matadepera, encapçalat pel seu president Joan Cortada, el Cap de Colla Ramòn Terrado, n’Enrric Anglada i a tots els Geganters, Geganteres i portadors dels Gegantons, amb els seus Gegants, Pepet de Cal Canta i na Marieta de Cal Baldiró, els Gegantons, en Mata i Pere, en Isidre i Heidi, agrair-vos sa vostra presència a Palma, i tant sols esperar al pròxim any 2012, per tornar aquest intercanvi a Matadepera.

Gracies a Tots.

XV Trobada de Gegants de Palma 2011

egsbm2007 | 03 Setembre, 2011 08:22

Tot està a punt per sa nostra XV Trobada de Gegants de Palma 2011.

Com cada any esperam gaudir dels vostres Gegants, Capgrossos i Xeremiers d'arreu de sa nostra Illa i sa Colla convidada de Matadepera.

Tot començarà a partir de les 10:00 hores amb sa plantada dels gegants al carrer Palau Reial, com al darrer any.

A ses persones que no perteneixen a cap colla i voleu gaudir d'una gran festa gegantera i veurer-los, vos esperam pels carrers de Ciutat el proper dissabte dia 10 de Setembre de 2011, començant a sa plantada, presentació a sa plaça de Cort i acabant al Parc de ses Estacions amb un ball de tots els Gegants.

Aquest any participaran 23 colles de Gegants, 3 grups de Xeremiers, 1 colla de Capgrossos, mes el que perteneixen a ses colles i 1 grup de Ball.

En Pau Tomàs i Ramis sera el responsable de presentar a ses colles a Cort, es una persona molt coneguda dins el món Geganters per sa seva dedicació a sa història dels nostres Gegants i recentment a publicat el llibre “Els Gegants de Mallorca” sent una investigació molt profunda i real, després donarà sa paraula a ses autoritats, encapçalada pel M. Hble. Sr. Mateo Isern , Batle de Palma.

Així dons esperam gaudir amb tots voltros d’un gran dia geganter.

Aquest proper divendres arribarà sa colla de Matadepera, colla Colla convidada de Catalunya.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb