GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

XVI Trobada Gegants de Palma 2012

egsbm2007 | 06 Setembre, 2012 18:11

Bon dia a tots els que visiten aquestes pàgines.

Aquesta setmana comencen ses Festes de la Mare de Déu de la Salut, i aquest any realitza’m sa XVI Trobada de Gegants de Palma 2012. A partir de les 08:30 hores tota sa colla dels Gegants i Capgrossos de la Sala començarem a preparar s’arribada de totes ses colles convidades Alcúdia, Bunyola, Campos, Inca, Llucmajor, Manacor, Muro, Sa Pobla, Santa Eugènia, Societat i Costums, Santa Maria del Camí, l’Assumpció, Consell de Mallorca i els Gegants i Capgrossos de la Sala amb els dos dimonis gegantons, sa mateixa no podria ser possible sense sa nostra música i ens acompanyaran Els Xeremiers de Soller, Sonadors del Vuit Vents, Xeremiers de s’Estol de Geganters, Banda Xeremiers Ciutat de Mallorca, Xeremiers de Marratxi i com l’any passat encapçalant el passacarrers el grup de ball Al-Riyad.

A partir de les 11:00 hores en Toni López cap de colla dels Gegants i Capgrossos de la Sala es dirigirà amb unes breus paraules a n’els assistents donant sa benvinguda a tots. Acte seguit presentarà a nen Jordi Miralles Jonch, gran coneixedor de tots els gegants d’arreu del món, sent col•laborador habitual de tot el relacionat amb el món geganters i col•laborador entre altres del llibre d’en Pau Tomás Ramis “Els Gegants de Mallorca” (2010).

En acabar es farà entregat dels obsequis a cada participant, realitzaran sa ballada els Capgrossos de la Sala, els Gegants de la Sala i sa colla convidada de Terrassa.

Sa colla de Terrassa es remonta a l’any 1850 quant l’artista Francecs Torras i Armengol, artista de ciutat va construir sa parella de Gegants Vells, Aixi dons fa 162 any que ballen.

L’any 1950 n’oloti Lluis Carbonell va construir els Gegants Nous en Ramonet i n’Estefania que representen els comptes de Barcelona Ramón Borrel i na Ermessenda de Carcassona.

L’any 2007 per iniciativa del mateix Grup de Geganters de Terrassa, els terrassencs Ramon Roig i Jordi Grau construeixen els Gegants Modernistes, aquests son en Magí i na Roseta i representen una parella de finals del segle XIX.

I sa resta de família son na Carmeta, impulsora de la primera televisió a Terrassa, el Tranqui, que representa un geganter i que serveix d’aprenentatge als més petits, i finalment, els quatre capgrossos de la colla: en Patufet, la Bruixa, el Rei i la Reina.

A partir de les 12:00 hores començarà es passacarrers des de sa plaça de Cort fins a sa plaça d’Espanya on acabarà amb sa ballada conjunta de totes ses colles participants.

Esperam poder gaudir dels nostres gegants, capgrossos i sa nostra música i que ens acompanyi un bon dia.

http://webs.gegants.cat/terrassa

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb