GEGANTS I CAPGROSSOS DE LA SALA

XVIX Trobada Gegants de Palma

12 de Setembre de 2015

XII Trobada Gegants de Palma i II de Mallorca

egsbm2007 | 14 Setembre, 2008 20:47

S’ha realitzat sa XII trobada de Gegants de Palma i II de Mallorca, essent un èxit de participació, tant de colles, com de persones que han presenciat el passacarrer.

Tot començar a les 09:30 hores quant els Xeremiers i Flabiol – Tamborino, que sempre acompanya als Gegants i Capgrossos de la Sala, s’han reunit a sa plaça Major i realitzant un petit passacarrer, amb la seva música, han arribat a sa plaça de Cort. Els Capgrossos de la Sala, que els estaven esperant, s’han dirigit a sa plaça Sant Francesc a cercar a totes ses colles convidades per tots junts dirigir-se a sa Plaça de Cort per realitzar l’acte protocol•lari de sa trobada.

D. Antoni Oliver, President de l’Agrupació de Colles Geganteras de les Illes Balears, ha presentat l’acte i a les autoritats. Desprès de donar sa benvinguda a totes ses colles, a passat sa paraula a sa Batlessa de Palma la Sra Aina Calvo, que, amb unes breus paraules ha donat també sa benvinguda a totes ses colles i a tota sa gent congregada, i en especial a sa Presidenta del Consell, agraint a tots sa seva participació i fer possible realitzar durant dotze anys aquesta trobada i fer-la conjunta amb el Consell de Mallorca.

En acabar a fet una menció molt especial a sa colla de Santa Maria del Camí, que aquesta setmana a succeït el trist desenllaç del fill d’un component de sa colla de xeremiers, amb un accident, anul•lant sa seva participació a sa nostra trobada.

Seguint el torn de paraula, sa presidenta del Consell de Mallorca, la Sra. Francina Armengol, que desprès de donar sa benvinguda a totes ses colles, ha agraït a s’Ajuntament de Palma sa seva col•laboració per poder realitzar sa trobada conjunta i seguir amb ses festes de la Diada de Mallorca que enguany s’ha fet coincidir amb l’homenatge al Rei Jaume I, pels 800 anys del seu naixement.

Acte seguit s’ha lliurat el detall, una parella de xeremiers, a cada colla participant i han començat a realitzar el ball els Gegants de s’Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, seguit del Consell de Mallorca, Fraga, Granollers i acabar sa colla de Palma.

Quasi sense descans, ha començat el passacarrers per Colom, Plaça Major, Sant Miquel, Oms, la rambla dels Ducs de Palma, Unió i plaça Joan Carles I. encapçalada de la música dels Vuit Vents.

Els Gegants durant tres hores han estat els grans protagonistes, han ocupat la ciutat amb un total de quatre-centes persones participants, quaranta y quatre Gegants, dotze Capgrossos, una cuca, tres colles de Xeremiers i Flabiol – Tamborino convidats i els respectius músics que han portat cada colla.

Tot això tant sols podia acabar amb un dinar d’agermanor.

Sa Colla de Gegants i Capgrossos de la Sala vol agrair en primer lloc a tots la vostra participació, a l’equip organitzador, per que sense ells no s’hagués pogut fer realitat sa trobada i a tot l’equip humà que ens a ajudat poder realitzar-la i esperem poder seguir gaudint dels Gegants, Capgrossos, músics i de tots voltros a totes ses trobades.

Comentaris

Més informació

Banda de Xeremies Ciutat de Palma | 16/09/2008, 08:55

Hi va haver colles sense músics i la banda de xeremies Ciutat de Palma, que no està lligada a cap colla de geganters va tocar perquè estava conviadada per la Regidoria de Participació Ciutadana de l'ajuntament de Palma.

Els geganters de palma no van

No m'ho puc creure | 19/09/2008, 14:48

que passa aquí que no se moestren els comentaris? com diu tothom perque en lopez es un represor?

per cert molt de gegant però ha estat una trobada molt fada i avorrida. Que passa? casi la meitat de la gent no va voler anar al dinar, Que passa amb la colla gegantera de Palma?

Trobada de Palma

Toni López " Cap de Colla" | 19/09/2008, 20:54

Per primera vagada dong resposta a uns comentaris, que en sembla, es perquè no estan ben informats.
En primer lloc, a sa trobada de Palma no va assistir cap banda de Xeremiers Ciutat de Palma, ses colles convidades varen ser els Vuit Vents, que varen obrir el passacarrers, els Xeremiers Pont d’Inca, que si no mal record, acompanyaren als Gegants d’Inca i l’Associació per la difusió Xeremiers, Flabiol i Tambori, que acompanyaran a sa colla de Calvià. Així dons no va assistir cap colla de Xeremiers Ciutat de Palma o al manco amb aquest nom ningú en va informar.
I el segon comentari, sense comentari.
PD: D’aquí endavant no tornaré a entra en debat ni en polèmica, sa meva intenció del blog, con de sa Pàgina Web, es anar informant de tot el tema relacionat amb el món dels Gegants i en especial els Gegants i Capgrossos de la Sala, per aquest motiu com no vull entrar en polèmiques, tenc els comentaris moderats.
Teniu el meu correu electrònic per si voleu qualque altre aclaració.

Trobada de Palma

Xeremier | 20/09/2008, 09:02

Respecte al segon comentari, trob que no te rao, per que la trobada va ser molt animada llarga i amb molta festa.
I al primer comentari, si no hi ha prous xeremiers es per que la colla de gegants no en du, no a de ser palma que els i assigni una colla de xeremiers.

gegants

llorenç marroig | 22/09/2008, 12:36

crec que ha de ser responsabilitat dels organitzadors de l'event tot el que apareixi dins el cercavila, els músics tambe

Trobada de Palma

Marc Borrell | 24/09/2008, 17:10

Vull agrair l’exquisida atenció rebuda per part de tots els membres de la colla de Gegants de Palma i felicitar-vos per la gran capacitat d’organització.

Marc Borrell
Membre dels Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb